Ders 1 - Alpaca Finance'in Eşsiz Kullanım Örneği — Kârda açığa satış
Last updated
Last updated
Merhaba genç Alpaklar, Alpaka Akademisi'ne hoş geldiniz. Burada, biz kıdemli Alpaklar olarak, özellikle Alpaca Finans'a başvuranlar olmak üzere, size DeFi kavramlarını öğreteceğiz. Bu nedenle bugün, pozisyonlarınızı başka hiçbir yerde yapamayacağınız şekillerde özelleştirirken protokolümüzü kullanarak mümkün olan en yüksek kar'ı elde etmenize yardımcı olacak bir dizi dersin ilki olacak.
Biraz uzun sürebilir, ancak yalnızca yeni başlayanlara yardımcı olmakla kalmayacak, aynı zamanda ileri düzey finansörlere de fayda sağlayacak temel ilkelerin üzerinden geçerken buna değeceğine söz veriyoruz.
Görüyorsunuz, artık kaldıraçlı yield farmingi başlattığımıza göre, basit ama güçlü protokolümüzü kullanmanın gelişmiş yollarından başlayarak, sınıfta uzun süredir strateji oluşturduğumuz bazı şeyleri sizinle paylaşmaya başlayabiliriz.
Kısacası, varlık riskinizi basit yöntemlerle (yani kısa devre yapma ve riskten korunma) özelleştirmek için stratejiler oluşturabilirsiniz ve Alpaca Finance, DeFi'de bunu çeşitli şekillerde yapabileceğiniz tek platformdur - aynı zamanda getiri elde ederken!
Longing (uzun pozisyon açmak), sahip olunan bir varlıkta, fiyat yükselirse kar elde ettikleri ve fiyat düşerse öz sermayeyi kaybettikleri, ve genelde yeni başlayan tüccarların daha yaygın maruz kalma yöntemidir. Bunun tersi'de shorting yani kısa pozisyon açma devresidir.
Shorting, fiyat düştüğünde kar elde etmek amacıyla varlıkları edinmeden önce satma eylemidir. Özünde, bir varlığın fiyatının düşeceğine inandığınızda, bir miktar ödünç alır ve onu satarsınız, fiyat düştükten sonra, daha ucuz hale geldiğinde krediyi geri ödemek için o varlığı yeniden satın almayı planlarsınız. Bu, aynı derecede karlı olsa da, ters sıra hariç, tipik ticarette hedefleyeceğiniz, sıklıkla tavsiye edilen "düşük alım ve yüksek satış durumu" ile aynıdır.
(Shorting hakkında daha fazla bilgi için: https://www.investopedia.com/terms/s/shortselling.asp)
Shorting, tüccarlar ve spekülatörler arasında yaygın bir uygulamadır. Yine de DeFi'de ve genel olarak kriptoda, short pozisyon açma seçenekleri sınırlı ve pahalıdır.
Bir nevi borsada margin-short pozisyon açabilirsiniz, ancak her saniye için bunu kısa tutarsınız ve fiyatta çıkış hedefinize doğru düşmez ise, short yaptığınız varlığı ödünç almak için borç verenin ücretlerini ödeyerek para kaybediyorsunuz.
Alpaca ile bizden borç aldığınızda, borç faizinden para kaybetmekle kalmaz, getiri de elde edersiniz! Niye ya? Çünkü elde tutulan varlığı çiftçilik için kullanıyorsunuz! Getirilerin neredeyse her zaman borçlanma faizinden çok daha ağır bastığı yer budur!
Aslında, 2x'in üzerindeki herhangi bir kaldıraçta "kaldıraçlı çiftçilik için" bizden bir varlık ödünç aldığınızda, ödünç alınan varlık üzerinde bir açığa sahip olursunuz.
Hadi nasıl çalıştığına bakalım; Kaldıraçlı bir pozisyon açtığınızda, pozisyonu kapattığınızda geri ödemeniz gereken protokolden bir varlık ödünç almış olursunuz (yani BNB/BUSD/ETH). LP havuzlarımız, eşleştirilmiş varlıkları (örneğin, ETH-BNB veya BNB-BUSD) 50:50 oranında dengelediğinden, seçtiğiniz kaldıraç seviyesi 2 katın üzerinde olduğunda, bir varlıkta LP pozisyonuna koyabileceğinizden daha fazla borç alırsınız. Bu, anapara olarak eklediğiniz varlık veya varlık kombinasyonundan bağımsız olarak geçerlidir.
Bu durumda, ne yatırdığınıza bakılmaksızın, protokolün 50:50 oranında LP jetonları oluşturmak için ödünç alınan varlığın bir kısmını diğer eşleştirilmiş varlığa dönüştürmesi gerekecektir. Aşağıda buna basit bir örnek verilmiştir.
(Not: Aşağıdaki örneklerde yer alan fiyatlar, makalenin yazıldığı tarihteki varlık fiyatları içindir ve cari fiyatları yansıtmayabilir.)
ETH-BNB çiftini farming yapmak istiyorsunuz, böylece esas olarak 1 BNB eklersiniz ve,
3 x kaldıraç seçersiniz, böylece 2 BNB ödünç almış olursunuz
Şu anda 3 BNB tutuyorsunuz, ancak LP pozisyonlarınızı oluşturmak için protokolün bunun %50'sini ETH'ye dönüştürmesi gerekiyor. Böylece protokol 1.5 BNB (.5 * 3 BNB) satarak ETH'ye çeviriyor. Artık 1,5 BNB değerinde 1,5 BNB ve ETH'niz var ve 50:50 oranında LP konumunuzu oluşturabilirsiniz
Bir süre sonra, pozisyonunuzu kapattığınızda, elinizde sadece 1,5 BNB tutmanıza rağmen, protokole 2 BNB hala borçlusunuz. Bu nedenle, protokolün ETH'nizi kullanarak 5 BNB satın alması ve size, protokole geri ödediğiniz toplam 2 BNB'yi vermesi gerekir.
Özetlemek gerekirse, pozisyonu açtığınızda ödünç aldığınız bir miktar BNB'yi satarak başladınız ve sonra pozisyonu kapattığınızda aynı miktarda BNB'yi geri almak zorunda kaldınız. Satıyor, sonra alıyor… Tanıdık geliyor mu?
Doğru! bu Shorting'dir!
Pozisyonunuzu açtıktan sonra (BNB sattığınızda) BNB'nin fiyatı düştüyse, bu BNB'yi daha ucuza geri almanız, yani yüksekten satıp düşük seviyeden aldınız demektir. Başka bir deyişle, bu short'tan faydalandınız!
Ve short açtığınız BNB'nizin miktarı, tam olarak 4. adımda satın aldığınız miktar kadardır, yani: 5 BNB.
Bu bilgiyi pekiştirmek adına aynı örneği tekrar fakat daha ayrıntılı olarak ele alalım; tek fark, anapara olarak BNB yerine ETH eklemek, bunun 2 kattan daha yüksek kaldıraç kullandığınızda sonuçta hiçbir fark yaratmadığını göstermektedir.
ETH-BNB havuzunu kaldıraçlı olarak kullanmak istiyorsunuz, ve bu sebep ile ~1 BNB değerinde .166 ETH yatırarak bir pozisyon açıyorsunuz
İstediğiniz kaldıracı 3x olarak ayarladınız
Onayla'ya tıkladığınızda ve pozisyonu açtığınızda, protokol size 2 BNB (yukarıdaki resmin altında “Ödünç Alınan Varlıklar”) verir, bu da ana ETH değerinizin 2 katıdır. Bu şekilde toplam pozisyonunuz yatırdığınız miktarın 3 katıdır (1 birim(ETH anaparası) + 2 birim (BNB'de ETH anaparasının 2 katı) = 3 birim, yani 3x. Kaldıraç seviyesinin anlamı budur)
ETH-BNB havuzunda tokenlerinizi LP jetonlarına dönüştürmek için 50:50 oranında ekleme yapmak gerekir. Bu nedenle, ETH'den daha fazla BNB'niz olduğundan, protokol bunu başarmak için ödünç alınan BNB'nin bir kısmını satacaktır. Önceki özet örnekte olduğu gibi, pozisyonunuz toplam 3 BNB token değerindedir, bunun 1.5'inin BNB'de kalması ve 1.5'inin de ETH'de olması gerekir. Şu anda elinizde 2 BNB olduğundan protokol sizin için 5 BNB satacaktır ki bu da eşit oran elde etmenizdir (Bu, short'u açtığınızda ki satış kısmıdır).
Bu noktada protokol, LP jetonlarınızı oluşturacak ve bunları havuza ekleyecektir. Tebrikler, artık kaldıraçlı farming yapıyorsunuz ve bu örnekte 0,5 BNB olan ortak varlığa (burada ETH) satılan BNB için kısa bir pozisyonunuz var.
Şimdi, Portfoylo sayfasındaki "Pozisyonlarınız" bölümünde çoğunu bulabileceğiniz pozisyonunuzun ayrıntılarını inceleyelim.
Daha önce belirtildiği gibi, toplam pozisyon değeriniz ~3 BNB'dir.
Borç Değeri, ödünç aldığınız fonların değeri olan ~2 BNB'dir.
Öz Sermaye Değeri, yatırdığınız ETH'nin değeri olan 1 BNB'dir.
Mevcut APY, kaldıraçlı farming pozisyonunuzun borçlanma faizi çıkarıldıktan sonra kazandığı net APY'dir.
Borç Oranı, öz sermayenize göre ne kadar borcunuz olduğunu gösterir. Bu örnekte, öz sermayenizin 2 katını ödünç aldığınız için borç oranınız 2/3 veya ~%66,7'dir.
Tasfiye Faktörü (artık, Tasfiye Eşiği olarak değiştirildi), pozisyonunuzun tasfiyesinin mümkün olması için borç oranının ulaşması gereken seviyedir.
Güvenlik Tamponu, tasfiyeden önce ne kadar güvenli alana sahip olduğunuzdur. Bu sizin Tasfiye Eşiğiniz eksi Borç Oranınızdır
Şimdi, ETH ve BNB'ye karşı mevcut varlık riskinizi de inceleyelim (başka bir deyişle, bu varlıklara ne kadar Long veya Short olduğunuzu).
Pozisyonunuz yarı ETH ve yarı BNB'den oluşuyor. Bu nedenle, bu yarıların değerini anlamak için herhangi bir zamanda Konum Değerinizi alabiliriz. Burada, Pozisyon Değeriniz ~3 BNB olduğundan, 1,5 BNB ve eşit miktarda 1,5 BNB değerinde ETH tutuyorsunuz (~.249 ETH, yatırdığımız şey bu)
Pozisyonunuzun .166 ETH kısmında Long pozisyondasınız çünkü BNB'nin aksine herhangi bir ETH geri ödemeniz gerekmeyecek. Böylece ETH'nin fiyat hareketi, hisse senedi değerinizi doğrudan etkiler. Aslında, bu tür Long pozlama, kaldıraç olmadan başka bir yerde çiftçilik yaptığınızda ve tüm Long pozlamalarda olduğu gibi, ETH'nin değeri yükseldiğinde, ETH'nizin değeri ve kârınız artar. ETH'nin değeri düştüğünde para kaybedersiniz. Pozisyonunuzu kapattığınızda, kapanış saatinde ETH değerini alacaksınız.
LP pozisyonunuzun diğer yarısında 1,5 BNB tutuyorsunuz. Ancak 1.5 BNB'lik Long değilsiniz çünkü 2 BNB borcunuz var. Unutmayın, pozisyonunuzu açtığınızda 2 BNB ödünç aldınız ve pozisyonu kapattığınızda bunu geri ödemeniz gerekecek. Yine de, yalnızca 1,5 BNB tutuyorsanız, bu BNB maruziyetiniz için ne anlama geliyor? Pekala, daha önce bahsettiğimiz gibi, bu, BNB'yi shortladığımız anlamına gelir!
Bu 1.5 BNB Long vadeli bir risk değil. Çünkü BNB'nin fiyatının yükselip yükselmediğine bakılmaksızın BNB olarak geri ödeyeceksiniz. Bu, 1.5 BNB'ye maruz kalmanız tarafsızdır. Ancak, borçlu olduğunuz 0,5 BNB farklı bir hikaye. Ödünç aldığınızda ve protokol onu ETH'ye dönüştürerek LP pozisyonunuza eşit oranlarda girebilmeniz için etkin bir şekilde 5 BNB sattınız ve pozisyonu kapattığınızda geri almanız gerekecek. Dolayısıyla, pozisyonunuz açıkken 5 BNB açığınız var. BNB'nin fiyat hareketi, ETH fiyatının ETH'nizi uzun süre nasıl etkilediğinin tam tersi şekilde sizi etkileyecektir. Kapattığınızda BNB'nin fiyatı, pozisyonu açtığınızda BNB'nin fiyatından yüksekse, bu BNB'yi açığa alarak para kaybettiğiniz anlamına gelir. Bunun nedeni, short bir pozisyonda fiyatın düşeceğine bahse giriyorsunuz! Tekrarlamak gerekirse, geri ödemek için bir short pozisyon kapattığınızda fiyatın daha ucuz olmasını tercih edersiniz. O zaman krediyi geri ödemeye ilk aldığınız zamana göre daha az harcayabilir ve aradaki farkı kâr olarak cebe çekebilirsiniz.
Özetle, ETH-BNB pozisyonunuza toplam maruz kalma durumunuz:
Long .249 ETH (1.5 BNB değerinde)
Short .5 BNB
Şimdi, kaldıraç kullanmadan kendinize 3 BNB'lik eşit bir Pozisyon Değeri yatırmış olsaydınız, yukarıdakini bir ETH-BNB pozisyonundaki toplam riskle karşılaştıralım (Yani 1x'te .249 ETH ve 1.5 BNB yatırdınız):
Long .249 ETH (worth 1.5 BNB)
Short 1.5 BNB
Yukarıdaki örneklerdeki maruziyetler arasındaki farklara dikkat edin. Pozisyon değerleri aynıdır, ancak BNB'de Long olmak yerine, kaldıraçlı bir pozisyon için ve dolayısıyla borç aldığınız için eksidesiniz.
Yani, daha önce görmediyseniz, şimdi nasıl shortlayacağınızı biliyorsunuz! Sırtını sıvazla genç Alpaka! Çünkü short, kâr etmeniz için birçok yeni olasılık açar!
Gördüğüne eminim, fiyatlar yukarı ve aşağı hareket ediyor. Yine de, eğer sadece uzun süre dayanabiliyorsanız, o zaman ancak onlar yükseldiklerinde eşitlik kazanabilirsiniz. Shorting ile artık bahis oynayabilir ve fiyatlar düştüğünde kar edebilirsiniz!
Gördüğünüz gibi, diğer platformlardan farklı olarak, Alpaca ile sadece çiftlik varlıkları üzerinde uzun süre çabalamak zorunda kalmazsınız. Sonuçta, yukarıdaki örneklerde BNB'de düşüş yaşıyorsanız, Long pozisyonda olmaktansa short pozisyonda BNB açmayı tercih etmez miydiniz?
Tekrar düşünün. Veriminizin iyi olduğu, ancak pozisyonunuzun çiftçilik temelli varlıklarının değerinin düştüğü ve sonunda zarar etmenize neden olduğu çiftçilik veya likidite sağlama deneyimleriniz olmadı mı? Alpaca Finans ile artık buna katlanmak zorunda değilsiniz!
Bu, short pozisyon yapmanın gücü, seçimlere sahip olmak! Ve tüm piyasa koşullarında size güç verir! Örneğin, piyasa ayıya dönerse ne olacağını bir düşünün (tamam, piyasalar ayı ve boğa döngüleri arasında gidip gelir, bu yüzden bu kaçınılmazdır, ama biz Alpaklar iyimseriz!). Ayı piyasasında, çiftlik varlıklarının değeri düşmeye devam ettiği için diğer platformlarda para likidite madenciliği yapmak zor olacaktır. Ancak Alpaca'da durum böyle olmayacak! Bizimle, bunun yerine kısa süreliğine çiftçiliğe devam edebileceksiniz! Ayı piyasası tarafından ezilmek yerine onunla bahis oynamak! Yani sadece İlkbahar ve Yaz aylarında değil, her mevsimde farm yapabileceksiniz!
2018-2020'de olması güzel olmaz mıydı? Kesinlikle öyle düşünüyoruz. 😆
Birkaç şüpheniz olabilir:
Yani shortlayabilirim, bu harika, ancak şu anda sadece BNB ve ETH için gerçekten mümkün değil mi? Ne de olsa, ödünç alabileceğim tek sabitlenmemiş varlıklar bunlar.
Bu şu anda doğru olabilir, ancak ek ilkeller için daha fazla borç verme havuzu eklemeye devam etmeyi planlıyoruz: BTCB, ALPACA ve diğerleri. Bunların hepsini shortlayabileceksiniz! Gelecekte, yönetişim bir kez uygulandığında, kullanıcılar daha fazla varlık eklemek için de oy kullanabilecekler.
Başka bir notta, fark etmemiş olabileceğiniz bir diğer ilginç şey, BUSD borçlanmanın fiat enflasyondan kâr elde etmek için short pozisyon yapmasıdır!
Neden birçok insan kripto konusunda iyimser? Gerçekte, pek çok neden var, ancak kurumlar arasında bile önemli bir neden değil mi - aslında fiat konusunda düşüşteler mi?
Şimdi, eğer sermayelerini inançlarıyla uyumlu hale getirirlerse, fiat'ı açığa çıkarmaktan kâr elde etmek istemeyecekler mi? Alpaca ile bunu kolayca yapabilirler!
Tamam, anladım, Alpaca'nın platformunda short olabilirim. Peki ne olmuş? Etrafa bakındım. Short pozisyon yeni bir şey değil ki!. Marjlı türev borsalarda açığa veya kredi platformlarında bazı varlıklara kredi alarak açabiliyorum. Neden sadece bunları kullanmayayım?
Evet, piyasayı gerçekten anlıyorsun. Ancak kendinize şunu sorun, bu platformları kullanmadığınız zaman size mali olarak mal olmuyor mu?
Başka bir deyişle, piyasadaki diğer seçeneklerle shorting yapmak her zaman zararla başlar!
Bir türev piyasasında teminatlı bir short açarsanız, short'unuzun açık olduğu her dakika borçlanma ücreti ödersiniz.. Böyle short yapmak paraya mal olur ve ucuz değildir. Sadece fiyatın bu maliyeti karşılayacak kadar düşeceğine bahse giriyorsun. Ancak, bizim protokolümüzde aynı bahsi yapabilir ve kâr edebilirsiniz! Çünkü açığa satışınız açıkken, borç faizine para vermek yerine, ödül olarak getiri topluyorsunuz! Yani, Alpaca ile short pozisyon açmak - her zaman kârla başlarsınız!
Bunu bir an için düşünün, çünkü Alpaca Finance, basit bir şekilde getiri elde ederken birden fazla varlığı açığa çıkarabileceğiniz tek yerdir.
Bu sadece BNB Chain için geçerli değil…
Sadece DeFi için değil…
Sadece kripto için değil…
Hatta - tüm geleneksel finansta!
(Not: Getiri elde ederken açığa satış yapmaya en yakın ticaret düzeni, BTC gibi temel spot varlığı uzun süre tuttuğunuz, ardından nötr bir hedge oluşturmak için vadeli işlem sözleşmesi gibi bir türev ile BTC'de kısa pozisyon aldığınız yerdir. Buradan, diğer tüccarların çoğu uzun sürüyor olsaydı, fon oranını kısa vadede toplamaya çalışırdınız.Ancak, bu kurulum belirli piyasa koşulları gerektirir, fonlama oranı herhangi bir zamanda değişebileceğinden sabit değildir, çiftçiliğe göre çok küçük APY'lere sahiptir, ve kurulumu hiç de kolay değildir)
Bunların hepsi Alpaca'da mümkün çünkü şortlarımız kaldıraçlı çiftçiliğe bağlanıyor, AMM'ler olarak hareket ederek ücretler kazanıyor, bu da sadece short ile ilişkili borçlanma faizini kapsamakla kalmıyor, aynı zamanda önemli getiriler de sağlıyor!
Ancak, Alpaca Finance'in tek benzersiz stratejik değeri bu değil. DeFi, borç verme protokolleri içindeki başka bir rakip türünü inceleyerek ek bir avantaj keşfedebiliriz.
Teminat yatırabileceğiniz ve varlıkları ödünç alabileceğiniz bazı DeFi borç verme protokolleri vardır. Bu varlıkları aldığınızda satarsanız, etkili bir şekilde açığa gidebilirsiniz. Bununla birlikte, bunlar genellikle borçlanma faiziyle birlikte gelir ve bu faiz %0 olsa bile, diğer borç verme protokollerini kısaltmak için kullanmanın hala büyük bir maliyeti vardır - fırsat maliyetleri. Bunun nedeni, piyasadaki tüm olgun kredi protokollerinin yalnızca aşırı teminatlı kredilere izin vermesidir!
Bu ne anlama geliyor? Bu protokollere 1 BNB değerinde kripto yatırırsanız, size asla 1 BNB değerinde başka bir varlık vermezler. Genellikle 0,5 BNB değerinde olacaktır. Dolayısıyla, borç alma faizleri %0 olsa ve siz bu %50'lik teminatınızla eksik kalsanız bile, diğer %50 ile çiftçilik yapın, kullanılmayan teminatınızın kalan %50'si etrafta dolaşıyor ve size kar getirmiyor!
En fazla, bazı protokoller %10'un altında veya yaklaşık %10'luk çok düşük APY'ler sunabilir, bu da çiftçilik yapabileceğinizden çok uzaktır. Finansta kazanamadığınız para, kaybettiğiniz parayla aynıdır. Bu, aşırı teminatlandırılmış kredilerle ilişkili fırsat maliyetidir. Bu aşırı teminatlı varlıkları açığa çıkarmak ve fiyatın düşmesini beklemek yerine, bunun yerine o anaparayı ve verimi ikiye katlayarak çiftçilik yapabilirdiniz. Bu büyük bir kayıptır. Peki ya Alpaca ile?
Platformumuz sizi yalnızca aşırı teminatlı borç almaya zorlamakla kalmaz, aynı zamanda size eksik teminatlı krediler sunar! Diğer seçenekler gibi size teminatınızın yalnızca %50'sini vermek yerine, bazı çiftlerimiz 6 kata kadar kaldıraç sağlar, bu da teminatınızın değerinin %600'ü ile farm yapabileceğiniz anlamına gelir!
Bunun etkisi, short'unuz daha büyük olacak ve çiftçilik için ana paranız, size yalnızca %50 veren bir borç verme protokolünden 12 kat daha büyük olacak! yani başka bir deyişle 12 kat verim alacaksınız!
Özetle, tüm finans içinde Alpaca Finance, olası iki ticaret yönünden (shorting) birinde kâr etmeyi kolaylaştıran tek platformdur.
Ek olarak, bu kadar büyük bir kaldıraç seviyesi bir yana, tüm kripto para birimlerinde teminatsız krediler sunan birkaç yerden biriyiz.
Tüm bunlar Alpaca Finans'ın geleceği için ne anlama geliyor? sonuca varmanıza izin vereceğiz. 😎
Biz kıdemli Alpaklar, bu dersin faydalı olduğunu umuyoruz. Yine de, bazılarınızın kısa devre yapmakla ilgilenmeyebileceğini veya çok karmaşık bulabileceğini biliyoruz. Pekala, bir sonraki derste, kısa sürenizi nötralize ederken yüksek kaldıraçla nasıl farm yapabileceğinizi göstereceğiz ve ayrıca, Hedging olarak adlandırılan, varlık riskini nötralize etmenin genel konseptini öğreteceğiz.
Long veya Short için süreli maruziyetten tamamen kaçındığınız çiftçilik pozisyonları açmanıza izin vererek, riskten korunmanın ne kadar güçlü olabileceğini size öğreteceğiz, böylece varlık fiyatlarının yükselmesi veya düşmesi konusunda endişelenmenize gerek kalmadan arkanıza yaslanıp çiftçilik yapabileceksiniz. Ve tahmin edin ne oldu? Tıpkı kârda açığa satış yapmak gibi - Alpaca aynı zamanda riskten korunma sırasında çiftçilik yapabileceğiniz tek yerdir!
Evet, bu çiftliğimizle çok gurur duyuyoruz. Bu nedenle, sürüye yeni katılan siz genç Alpaklar için, başlangıçta biraz korkutucu olabileceğini biliyoruz, ancak bize bağlı kalın ve kısa sürede bir lamadan daha güçlü olacaksınız.
(Varlıkların LP belirteçleri içindeki AMM'lerde farm yapmak için kullanılması nedeniyle varlıkların yeniden dengelenmesinin gerçekleştiğini unutmayın; bu, bu şekilde shorting yapma ve riskten korunmanın diğer protokollerdekiyle aynı olmadığı anlamına gelir; Spesifik olmak gerekirse, varlık riskleri dinamiktir ve AMM'ler varlıkların bakiyelerini birbirine göre ayarladıkça fiyat hareketleriyle hafifçe değişir. Bu, bir sonraki makalede de ele alacağımız konudur...)